Jaume Grau

Jaume Grau va començar la pràctica de Ioga el 1977 amb diferents professors.

Dos anys més tard conèix Josep Barneda i amb ell va fer la seva formació. El 1987 va obrir l’Escola de Ioga Jaume Grau.

Des del 1987 fins al 2002 va tenir l’oportunitat de fer classes particulars amb Claude Marechal. Aquest treball amb Claude Marechal li va permetre investigar l’aplicació dels âsana i del prânâyâma i també li va donar l’oportunitat d’aprofundir en l’estudi de diferents textos com el Hatha-Yoga- Pradipika i el Yoga-Sûtra de Patañjali. Ha assistit a cursos impartits per TKV Desikachar, Claude Marechal, Frans Moors, François Lorin, Bernard Bouanachaud, Peter Hersnack, Blandine Calais (Anatomia para el movimiento) i altres.

Des del 2003 fins al 2007 va viatjar regularment a Versalles per rebre classes de Cant Vèdic de Laurence Mamman.

Del 1997 fins ara ha dut a terme diverses formacions de professors, amb l’assessorement de Claude Marechal . Aquestes formacions han estat certificades per E.T.Y. Viniyoga España. Ha viatjat varies vegades a l’Índia per tal d’assistir als cursos del Krisnamacharya Yoga Mandiram. Està reconegut per la AEPY (Asociación Española de Profesores de Yoga) i habilitat per la Generalitat de Catalunya.

Des del 2005 fins el 2022 imparteix classes de Ioga a l’Instituto Hipòcrates, clínica especialitzada en el control de les addiccions. Es dedica a l’ensenyament i aplicació del Ioga en classes de grup i també en classes particulars.